torsdag 27 oktober 2011

"Tankens kraft"

Att vi styr våra egna tankar o känslor är en ganska mäktig o för många, en overklig tanke.....

I dessa tider när många människor har svårt att få ihop vardagen på olika sätt, är det väldigt viktigt att försöka hitta vägar som gör att vi kan slappna av lite mer o lita på att saker o ting ordnar sig....o därmed bli mer välmående:)  Jag menar inte att man skall strunta i sina "måsten" o bekymmer o låta dom vara. Nej, man kan välja hur man skall förhålla sig till sin vardag, med allt vad det innebär.

Vill jag ha tak över huvudet, varmt i huset, rena kläder, trygga barn, glad kropp/själ?  osv. osv. Ja, då kanske det blir roligare att ta tag i räkningarna, tvätten, hämtning av barn, träning osv.  o även sålla bort vissa saker, för att man har tid att fråga sig själv: "VILL jag verkligen det här o är det nödvändigt.....eller är det krav utifrån som påverkar mig?"

Tidigare har jag skrivit om "att gå emot strömmen" .....vad händer om du går din väg? Att inte låta sig påverkas av alla krav o förväntningar som trycker på från samhällets alla hörn....Att fundera över hur viktigt det är att ha dom där snygga prylarna som grannen har eller den där sexpacken på magen. Vad behöver jag egentligen? Om jag ägnar en tanke åt varför jag vill ha "just det där", så kanske jag helt enkelt vänder åt ett annat håll med en skön känsla av att jag inte måste ha just det där för att må bra, jag kan ju faktist må kanon ändå;)
..... Att fråga sig själv vad det är värt egentligen, hur jag mår av det o agera utefter det..... det är den (för mig) viktigaste grundstenen för en väg till harmoni o lycka:)

När jag pratar om vad det är värt, så menar jag att vissa saker kan ge utdelning efter en tids kämpande, vilket vi alla vet så väl:)...."Vad får jag ut av det o är det värt att göra det här för att nå målet"  , men bara DU kan avgöra det o att lyssna till ditt inre o gå den vägen känns som skönast, är ditt eget ansvar i livet:)  O kom ihåg! Det skall kännas gott i hjärtat under tiden:)

All framgång i ditt eget inre önskar jag dig♥♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar